Slotenmakerstraat 54
2672 GD Naaldwijk
Telefoon: 0654 - 220386

 
Hanemaaijer Nefit Thermostaat Vaillant Thermostaat Danfoss Thermostaat
Home > Verwarming > Temperatuurregeling

Temperatuurregeling

Thermostaten

Thermic MuscariDe meeste woningen zijn voorzien van een thermostaat, geplaatst in de woonkamer. Dit kan een handbediende kamerthermostaat of een te programmeren klokthermostaat zijn. Deze typen thermostaten meten de ruimtetemperatuur, schakelen de CV-ketel aan/uit of laten in modulerende uitvoeringen de ketel hoger of lager branden. Door op radiatoren (met uitzondering van de woonkamer) thermostatische afsluiters te laten monteren, kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen.

Energie besparen

Verlaag de temperatuur ‘s nachts niet meer dan 5oC. omdat het anders verhoudingsgewijs veel meer energie kost om de ruimtes weer op de gewenste dagtemperatuur te krijgen. Teveel verlagen is dus verkeerd bezuinigen.

Weersafhankelijk regelen

De zon, een open haard of veel mensen in de woonkamer waar de thermostaat gemonteerd is, zorgen voor uitschakeling van de CV-installatie. Overige ruimtes kunnen hierdoor behoorlijk afkoelen. Het meest comfortabel is de weersafhankelijke regeling. Deze regeling meet door middel van een buitenvoeler de buitentemperatuur en zorgt ervoor dat het CV-water voldoende op temperatuur is om alle vetrekken te verwarmen. Met een klokthermostaat in de woonkamer en thermostaatkranen op iedere radiator (inclusief woonkamer), zijn alle ruimtes individueel te regelen. Behaaglijk in de woon-, baden studeerkamer en bijvoorbeeld fris in de slaapkamers en bijkeuken. De klokthermostaat (van de weersafhankelijke regeling) zorgt automatisch voor een nachtverlaging.

weersafhankelijke regelingen kamer- en klokthermostaten