Slotenmakerstraat 54
2672 GD Naaldwijk
Telefoon: 0654 - 220386

 
Hanemaaijer Design radiator Jaga Zana Design radiator Jaga Zana Design radiator Jaga Zana
Home > Verwarming > Warm water

Warm Water

Hoeveel heb ik nodig?

Jaga Linea plusEerst inventariseren en dan pas installeren. Voor een warmwatervoorziening die volkomen voldoet aan uw verwachtingen, is vooruit denken van groot belang. Bij nieuwbouw of renovatie dient u met een aantal zaken rekening te houden:

  • Op hoeveel punten wilt u gelijktijdig over warm water beschikken? (keuken, bijkeuken, badkamer)
  • Heeft u meerdere badkamers?
  • Wordt de vaatwasser en/of uw wasmachine op de warmwaterleiding aangesloten?
    (elektrisch verwarmen is duurder dan gas!)
  • Heeft u een douche mét of zonder zijdouches?
  • Hoe groot is uw bad en hoe snel dient dit vol te zijn?

Uw warmwatervoorziening werkt pas echt optimaal en veilig indien u kiest voor thermostatisch geregelde douche- en badmengkranen.

Ketel capaciteit

De CV-ketel wordt doorgaans óók gebruikt voor de warmwatervoorziening.
Voor warm water heeft u meestal een grotere ketelcapaciteit nodig dan voor centrale verwarming. De merken Nefit, Vaillant, Itho, Bosch, Remeha en Daalderop hebben een bijzonder uitgebreid assortiment zodat er altijd een keuze te maken is die past in uw situatie. Van compact gaswand met ingebouwde warmwatervoorziening tot een combinatie met een indirect gestookte boiler (in hangend of staand model).

Wij adviseren u graag op basis van ervaring, wat in uwsituatie de beste keus is!

Boilers

Voor de keuken is het veelal raadzaam een close-in boiler te plaatsen. In de praktijk wordt meerdere keren per dag een kleine hoeveelheid warm water getapt en gaat er veel water verloren door het zogenaamde leidingverlies (wachttijd tot er eindelijk warm water uit de kraan komt). Door het plaatsen van een kleine, elektrische boiler in het keukenkastje voorkomt u onnodig verlies van kostbare energie en drinkwater.